Näe & Koe

Nähtävyydet

Uusi & Vanha kirkko

Uusi_kirkko_yp_vs

Sipoon vanha ja uusi kirkko sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan ja muodostavat yhdessä ainutlaatuisen kulttuurimaiseman.

Sipoon vanha kirkko eli Pyhän Sigfridin kirkko rakennettiin 1450-luvulla. Keskiaikainen harmaa kivikirkko on kesäisin erittäin suosittu vihkikirkko ja kirkossa pidetään kesäisin myös jumalanpalveluksia. Kirkon suunnittelijaa ei tiedetä. Sen arkkitehtuuri eroaa muista Suomen keskiaikaisista kivikirkoista, koska sen kuori on rakennettu kolmilaivaiseksi, kun taas muu osa kirkosta on kaksilaivainen.  

Vanhassa kirkossa voi yhä aistia keskiajan tunnelman. Kirkkosalissa on muun muassa häpeäpenkki ja asehuoneessa (eteisessä) on jalkapuu. Seiniä ja holvistoa koristavat 1400-luvulla punamullalla ja nokimustalla tehdyt maalaukset.

Käy tutustumassa vanhaan kirkkoon virtuaalisesti 360° Sipoon seurakunnan sivuilla.

Uusi kirkko, eli Sipoon kirkko, on Theodor Deckerin suunnittelema, pääosin uusgoottilaista tyyliä edustava punatiilinen kirkko. Se rakennettiin, kun vanha kirkko kävi kasvavalle seurakunnalle pieneksi 1800-luvulla. Kirkko vihittiin käyttöönsä vuonna 1885. Kirkko on sekä Sipoon suomalaisen että Sipoon ruotsalaisen seurakunnan käytössä.

Käy tutustumassa uuteen kirkkoon virtuaalisesti 360° Sipoon seurakunnan sivuilla.


Vanha kirkko:
Brobölentie 68 
Kotisivu

 
Uusi kirkko:
Kuninkaantie 19
Kotisivu
Avoinna vierailijoille tilauksesta ja suntion ollessa paikalla.