Näe & Koe

Kulttuuri & Taide

Gumbostrand_konst_et_form_yp_vs

Koe Sipoon vireä, erilainen ja monimuotoinen kulttuurielämä; kotiseuturakkautta, musiikkia, teatteria, taidetta ja erilaisia elämyksiä on tarjolla ympäri vuoden kahdella kielellä. Kaikkea yllättävää voi tapahtua!

Tapahtumaviikonloppuina voit kokea, kuinka kunta suorastaan kuplii ja missä tahansa kylässä saattaa odottaa yllättävä ja hauska tapahtuma.

Tilaa Sipoon kunnan kulttuuriuutiset sähköpostiisi, jos haluat pysyä kärryillä!

Vivit_taidelainaamo

Taidelainaamo

Taidelainaamo tarjoaa vaivattoman tavan hankkia taidetta. Sipoossa voi lainata taidetta sekä Söderkullan kirjastossa että Artborg 35-rakennuksessa.

Lainaamon kokoelmaan kuuluu grafiikkaa, maalauksia, piirustuksia, veistoksia ja valokuvataidetta 25 ammattitaiteilijan tuotannosta. Teoksia voi lainata pientä kuukausivuokraa vastaan tai ostaa suoraan omaksi. Taidelainaamotoiminnassa on mukana noin 45 taiteilijaa.

Söderkullan kirjasto: Amiraalintie 2, 01150 Söderkulla
Artborg 35: Pilvilinnantie 2 G, 04130 Sipoo

Lilla_villan_esitys_pieni_kuva

Lilla Villan

Teatteritalo Lilla Villan Nikkilässä ylläpitää kaksikielistä kulttuuritoimintaa hyvin laaja-alaisesti.

Lilla Villan tuottaa ammattiteatteria, elävää musiikkia ja konserttisarjoja kaikille kohderyhmille; vauvoille, lapsille, nuorille, aikuisille sekä ikäihmisille.

Osoite:
Jussaksentie 16, 04130 Sipoo

Visit_topeliussalen

Topeliussali

Topeliussali on tapahtumasali, joka tarjoaa monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa kaikille asukkaille iästä riippumatta. Sali tarjoaa kuntalaisille paikan kokea ja viihtyä.

Talon ohjelmistosta löytyy konsettien ja lastentapahtumien lisäksi elokuva-, tanssi- ja teatteriesityksiä sekä erilaisia koulutustilaisuuksia.

Osoite:
Nikkilä, Pohjoinen Koulutie 2, 04130 Sipoo.

Gumbostrand_konst_et_form2_pieni_kuva

Gumbostrand Konst & Form

Gumbostrand Konst & Form on uniikki taide- ja tapahtumakokonaisuus Sipoon Gumbostrandissa.

Meren äärellä, aidossa vanhassa tehdasmiljöössä on tarjolla ainutlaatuinen kattaus pohjoismaista taidetta ja muotoilua, suussa sulavia makuelämyksiä, sisustus- ja lahjatuotteita sekä inspiroivat puitteet yritystilaisuuksille ja tapahtumille.

Osoite:
Vainuddintie 72-28, 01150 Söderkulla

Puh.:
+358 (0)50 554 3538

Kirjastovisit

Kirjasto

Kirjasto on suosittu ja arvostettu kohtaamispaikka, jossa maailman tieto ja kulttuuri kohtaavat yksittäisen ihmisen. Sipoon kunnankirjastolla on jo yli 150 vuotta pitkät perinteet.

Toimipaikkoja löytyy kaksi, toinen Nikkilässä ja toinen Söderkullassa. Paikallinen kulttuurihelmi löytyy Nikkilän kirjaston yhteydessä sijaitsevasta kunnallisesta näyttelytilasta, jossa on kuukausittain vaihtuvia ja monipuolisia taidenäyttelyitä.

Söderkullan kirjasto
Amiraalintie 2, Söderkulla

Pääkirjasto
Pohjoinen Koulutie 2, Nikkilä

Aravatalo_visits_pieni

Aravatalon muraaliteos

Taiteilija Rustam QBic on tehnyt koko rakennuksen kattavan muraalitaideteoksen Nikkilään Aravatalon seiniin. Muraaliteos tehtiin syyskuussa 2017 osana UPEA17-kaupunkitaidetapahtumaa. 

Maailmaa kiertävä kuvataiteilija Rustam QBic on tunnettu ja arvostettu tekijä urbaanin taiteen kentällä. Taiteessaan QBic yhdistelee modernin katutaiteen ja perinteisen kuvataiteen keinoja hyvin hienovaraisella tavalla. Hän painottaa etenkin tarinallisuutta ja värien harmonisuutta, ja suunnittelee teokset aina tarkasti ympäristöönsä sopiviksi.  QBicin teoksia voi nähdä muun muassa Venäjällä, Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Osoite: Pohjoinen koulutie 1, Nikkilä

Pesula_galleria_vs

Pesula Galleria

Pesula Galleria on taiteilijavetoinen ja monitaiteinen taidegalleria Sipoon Nikkilän vanhassa mielisairaalassa toimineen entisen pesulan tiloissa.

Sipoon taiteilijat ry ja myös Sipoon kunta tuottavat tilassa näyttelyitä ja tapahtumia. 

Pilvilinnantie 2, Artborg 35, Sipoo