Kivaa Tekemistä: Villa Sibbe ja Ravintola veljekset

12.07.2019 12:36

Restonomiksi opiskeleva Laura (oik.) kattoi asiakkaille maukkaan ja monipuolisen aamiaisen croisanteineen ja munapekonimuffinseineen, vierellään yrittäjä Terhi. Kuvasta puuttuu lomalla oleva Lotta. Ku

Tämä blogikirjoitus on tiivistelmä Kivaa Tekemistä-sivuston kirjoittamasta jutusta syksyltä 2018.
Lue koko juttu tästä.

Hyvien kulkuyhteyksien äärelle, aivan Helsingin tuntumaan ja lyhyen ajomatkan päähän Helsinki-Vantaan lentokentästä, on parissa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa Villa Sibbe, tasokas majoituskohde Sipoon Söderkullassa.

Kivaa Tekemistä, kokoonpanolla 1 aikuinen ja 2 lasta, tutustui Villa Sibbeen, koki majoittumisen ja tutustui lähialueen vapaa-ajan tarjontaan elokuussa 2018 koulujen jo alettua.

Villa Sibbe on täysin ainutlaatuinen kohde, sillä se on toiminut Nobel-palkitun A. I. Virtasen tilan päärakennuksena. Virtanen osti tilan ensin kesäkodikseen vuonna 1933 ja muutti sinne perheineen pysyvästi 1953.

Villa Sibbe, entisen Nobel-palkitun A. I. Virtasen tilan kauttaaltaan remontoitu päärakennus, kutsuu viihtymään ja rentoutumaan pääkaupunkiseudulle matkaavia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Villa Sibbe, entisen Nobel-palkitun A. I. Virtasen tilan kauttaaltaan remontoitu päärakennus, kutsuu viihtymään ja rentoutumaan pääkaupunkiseudulle matkaavia. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Nykyinen yrittäjä Terhi Kytö hoitaa miehensä Juha Kydön kanssa yritystä, johon kuuluvat paitsi Villa Sibben majoitustoiminta ja juhlien ja kokousten järjestäminen myös tasokkaan Sibbe Disc Golf -frisbeegolf-radan ja NBDG Store -frisbeegolf-kaupan hoitaminen sekä lajin kisojen järjestäminen ympäri Eurooppaa.

Majoitustilat sijaitsevat suurimmaksi osaksi kartanomaisen päärakennuksen yläkerroksessa ja ne on nimetty A. I. Virtasen perheenjäsenten ja heidän jälkeläistensä mukaan: ArtturiLiljaOlaviKaarloRico sekä Isäntä.

Seuraavaksi matka vie Söderkullaan syömään. Terhin suosittelema Ravintola Veljekset on Itä-Turkista kotoisin olevien Yahyan ja Ademin yritys ja samalla haave, joka toteutui Sipoon Söderkullassa reilut viisi vuotta sitten.

Ravintola Veljekset on suosittu lounaspaikka (ma-pe klo 10.30-15) Söderkullassa, mutta tarjoaa myös laadukkaan à la carte -menun illallisruokailijoille (ma-la klo 21/22 saakka). Me pääsimme hienosti turkkilaiseen tunnelmaan hyvän ruuan kera rauhallisessa ravintolassa arki-iltana elokuussa koulujen jo alettua.

Ravintola Veljesten illallisen hyvä hinta-laatu -suhde ja jälkkärin turkkilaiset makuvivahteet yllättivät meidät! Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Ravintola Veljesten illallisen hyvä hinta-laatu -suhde ja jälkkärin turkkilaiset makuvivahteet yllättivät meidät! Kuvat: KivaaTekemistä.fi

Pääruoka oli hyvää, nam. Mutta se mikä meidät varsinaisesti yllätti, oli jälkkäri! Valitsin perinteisen turkkilaisen herkun Baklavan sekä turkkilaisen kahvin. Baklava on herkullinen jäätelön kera tarjottava makea piirakka, joka vei kielen mennessään. Turkkilainen kahvi antoi oman eksotiikkansa ja oli maistuvaa pienin hörppäyksin – yhdessä tunnelmallisen taustamusiikin kera.

Söderkullassa voit kokea ihan samaa eksoottisen ruuan, maan ja maun fiilistä kuin monissa muissa etnisissä ravintoloissa pääkaupunkiseudulla.

Kivaa Tekemistä porukan vierailu Etelä-Sipoossa jatkuu osoitteessa kivaatekemistä.fi

 •  •  •  •  •  •

Lisää vinkkejä Sipoon uusista kohteista löydät osoiteesta kivaatekemista.fi. Kivaa Tekemistä on vieraillut Villa Sibben ja Ravintola Veljeksen lisäksi myös Cafe Sibbessä, Joensuun Tilalla ja Söderkullan kartanon frisbeegolfradalla. Lue koko juttu klikkaamalla tästä

Tykkää meistä Facebookissa @KivaaTekemista ja seuraa Twitterissä @KivaaTekemista tai Instagramissa @likefinland_kivaatekemista. Tilaa sopivasti n. 1 kuukauden välein ilmestyvä uutiskirjeemme, niin tiedät mitä kohteista kirjoitetaan.
https://www.kivaatekemista.fi/tilaa-uutiskirje

Ihmiset tietokoneiden äärestä kivan tekemisen pariin Suomen upeisiin käyntikohteisiin!