Kivaa Tekemistä: Sipoon uudet kohteet

12.07.2019 10:02

Tällainenkin satumainen kukkula löytyy N´avetan pihapiiristä. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tämä blogikirjoitus on tiivistelmä Kivaa Tekemistä-sivuston kirjoittamasta jutusta syksyltä 2018.
Lue koko juttu tästä.

 

Helsingin itäpuolella olevasta maalaispitäjästä on tullut päiväretkeilijän unelma.

Eipä olisi ennalta uskonut, kuinka freesejä uusia kohteita Sipooseen Helsingin itäpuolelle on noussut kuin sieniä sateella 2010-luvulla. Yksi nyt tutustumistamme uutuuskohteista sijaitsee aivan Sipoonkorven kansallispuiston kainalossa, keskellä Hindsbyn maalaisidylliä.

Ravintola Tila, joka avattiin kesällä 2018 Knutersintien varteen lähelle Sipoonkorven Bakunkärrin pysäköintialuetta, Hindsbyn kylätaajaman eteläpuolella.

Ravintola Tila on oiva nimi kohteelle kahdesta syystä: paikka on sata vuotta vanha pientila ja toisaalta Ravintola Tila on sisältä upean korkea ja tilava.

Tilan yhteydessä voi tutustua perinteisiin kotieläimiin ja tietenkin lemmikkikoiriin Meeesin, Göööraniin ja Armiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Tilan yhteydessä voi tutustua perinteisiin kotieläimiin ja tietenkin lemmikkikoiriin Meeesin, Göööraniin ja Armiin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Kaisan, ravintolan emännän, mukaan ravintola tavoittelee hyvää tasoa, mutta ei kuitenkaan liian hienoa fine diningia, vaan pikemminkin ”ronskia ja rouheaa”. Kaisa vastaa keittiöstä ja välillä yritys käyttää ulkopuolista kokkia ja tarjoilijoita. Esimerkiksi isänpäivänä oli kaksi suosittua kattausta, tarjolla siikaa ja sorsaa.

Ravintola Tilan yrittäjäperheen tytär Ellen, keittiöstä vastaava emäntä Kaisa ja oikealla isäntä Matti. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Ravintola Tilan yrittäjäperheen tytär Ellen, keittiöstä vastaava emäntä Kaisa ja oikealla isäntä Matti. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Koko perheellä on intohimo musiikkiin.

”Meillä on ollut täällä kolme konserttia ja niitä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessa. Puurakenteisen korkean tilan akustiikka sopii musiikkiesityksille”, ravintola Tilan omistajat kertoo.

•  •  •  •  •  •

Seuraavana vierailtiin marraskuisena pakkaspäivänä Johanna Petsola-Helinin emännöimässä LeipomoKahvila N´avetassa. Innostus paistoi yrittäjän joka eleestä, kun hän esitteli rakastamaansa elämyskohdetta.

N’avetassa minua palvelivat Veera ja Laura, ihanien herkkujen – suolaista ja makeaa – kera. Kuva: KivaaTekemistä.fi

N’avetassa minua palvelivat Veera ja Laura, ihanien herkkujen – suolaisen ja makean – kera. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Nautin maukkaan naudanlihapiirakan sekä suussa sulavan päärynäkinuskipullan, kahvin kera. Vierailin myös pihapiirissä sijaitsevassa ihastuttavassa sisustuspuodissa Villa Nokkosessa. Villa Nokkosen kauppias Tarja Sjögren ja Johanna ystävystyivät lasten ratsastusharrastuksen merkeissä jo ennen kuin he päättivät ryhtyä kohteen yrittäjiksi.

N´avetan miljöö on varsinainen hemmottelukeskus, sillä pihapiirissä on tarjolla myös kosmetologin ja hierojan palveluita.

Yritys hoitaa kahvilan lisäksi kesä- ja viikonloppukohteena Gumbostrandissa sijaitsevaa ruokaravintola N´avetan Laituria, käsittäen myös kokous-, sauna- ja juhlatilat.

N´avetan pihapiiristä löytyy vaikka minkämoista elämystä ja palvelua hieronnasta savusaunaan ja juhlatiloihin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

N´avetan pihapiiristä löytyy vaikka minkämoista elämystä ja palvelua hieronnasta savusaunaan ja juhlatiloihin. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Vaikka sydän on sataprosenttisesti mukana yritystoiminnassa. Myös Johannan aikuiset tyttäret ovat töissä N´avetassa, joka on siis entinen navetta. Historiasta kertovat 60 vuotta vanhat, yhä käytössä olevat reseptit ja voilla leipomisen perinne.

•  •  •  •  •  •

Lisää vinkkejä Sipoon uusista kohteista löydät osoiteesta kivaatekemista.fi. Kivaa Tekemistä on vieraillut Ravintola Tilan ja LeipomoKahvila N´avetan lisäksi myös Villa Nokkosessa, Gumbostrand konst & formissa, Punaisessa Talossa ja Willa Söderissä.

Tykkää meistä Facebookissa @KivaaTekemista ja seuraa Twitterissä @KivaaTekemista tai Instagramissa @likefinland_kivaatekemista. Tilaa sopivasti n. 1 kuukauden välein ilmestyvä uutiskirjeemme, niin tiedät mitä kohteista kirjoitetaan.
https://www.kivaatekemista.fi/tilaa-uutiskirje

Ihmiset tietokoneiden äärestä kivan tekemisen pariin Suomen upeisiin käyntikohteisiin!