Hyvä tietää

Hsl_sipoo_3__002_visitsipoo2

Sipoo on Helsingin tuntumassa sijaitseva kaksikielinen kunta, jolla on kolme keskusta: Etelässä Söderkulla, Pohjoisessa Talma ja kuntakeskus Nikkilä Keski-Sipoossa. Sipoo sijaitsee noin 30 minuutin automatkan päässä sekä Helsingin keskustasta että Helsinki-Vantaan lentoasemalta ja Vuosaaren satamasta. Porvooseen on Nikkilästä matkaa 30 minuuttia ja Söderkullasta noin 20 minuuttia.

Sipooseen julkisella liikenteellä tai taksilla

Sipoo kuuluu HSL:ään (Helsingin seudun liikenne). HSL:n linja-autoilla pääset kätevästi Helsingin keskustasta Sipooseen. Helsingistä Sipooseen liikennöivät muun muassa bussilinjat 785, 788, 786, 787, 848 ja 841. Bussiyhteyksiä kulkee myös Söderkullan, Nikkilän ja Talman välillä. HSL:n internetsivuilla voit hakea sinulle sopivaa reittiä suoraan määränpäähäsi siitä osoitteesta, missä olet. 
 
Junalla kulkiessa lähimpänä Sipoota on Keravan asema, josta on linja-autoyhteyksiä Sipooseen tai josta voi ottaa taksin Sipooseen. Voit matkustaa HSL:n lähijunayhteydellä ja linja-autoyhteydellä samalla lipulla.

Sipoossa saat tilattua taksin seuraavista numeroista: Nikkilä: (09) 1066 4130, Söderkulla: (09) 1066 1150, Ennakkotilaus: 0100 7300.

Sipoo omalla- tai vuokra-autolla

Sipooseen pääsee kätevästi autolla moottoriteitä E75 (Lahdenväylä) ja E18 (Porvoonväylä). Sipoossa on helppoa ja turvallista liikkua autolla, ja myös maksuttomia pysäköintipaikkoja on hyvin tarjolla useimmissa paikoissa. Autoiluun reittiohjeita voit hakea esimerkiksi Fonectasta täällä tai Google Mapsistä täällä.

Auto on helppo vuokrata esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai Helsingin keskustasta, missä molemmissa sijaitsee lukuisia autovuokraamoita. Myös Sipoosta voi vuokrata auton http://vuokraauto.com/.

Pysäköintialueita Nikkilässä: Esimerkiksi Iso Kylätie 18 ja 20, Jussaksentie 14, Mixintie
Pysäköintialueita Söderkullassa: Esimerkiksi Opintie, Keskustatie

Tankkauksen tarpeeseen:
Jos auton tankki uhkaa tyhjentyä, pääset tankkaamaan useissa paikoissa Sipoossa. Polttoainetta saat tankattua esimerkiksi seuraavissa osoitteissa:
Jokivarrentie 29, Pornaistentie 19, Torpantie 2, Eriksnäsintie 131, Amiraalintie 2

Kaipaatko opasta Sipooseen?

Haluaisitko ehkä sitten opastetun retken Sipooseen tai oppaan mukaasi kertomaan kiinnostavia faktoja. Ehkä toivot räätälöityä ryhmämatkaa. Sipoolaisia oppaita on mahdollista varata Porvoo Tours -yrityksen kautta: http://www.porvootours.fi/
tai voit olla suoraan yhteydessä seuraaviin sipoolaisiin oppaisiin:
Elisabet Lundström, elisabetlundstrom8@gmail.com, 040 538 4455.
Kaarina Nazarenko, kaarina.nazarenko@dlc.fi, 050 543 3847

Hätätilanteessa ja sairaustapauksissa

Hätänumero Suomessa on 112. Hätänumerosta saat apua akuutissa hätätilanteessa.

Sipoossa sijaitsee kunnallinen terveyskeskus, johon kuuluu pääterveysasema Nikkilässä (Jussaksentie 14) ja sivuterveysasema Söderkullassa (Terveystie 1). Puh. 09 2353 6001. Päivystysluonteisissa asioissa voi olla yhteydessä Nikkilän terveysasemaan ma-to klo 8-17 ja pe klo 8-16.

Ilta-, viikonloppu- ja pyhäpäivystys hoidetaan Porvoon sairaalan yhteispäivystyksessä ajanvaraus puh. 019 548 2551. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.


Apteekit Sipoossa

Apteekkeja on Sipoossa sekä Nikkilän keskustassa että Söderkullan keskustassa. Löydät apteekit esimerkiksi osoitteista: Terveystie 2, Söderkulla ja Iso Kylätie 20, Nikkilä.

Fakta:
Asukkaita yli 20 000, Maapinta-ala 340 km², Järviä 3 km², Merialueita 356 km²

Sipoon karttapalvelu:

Kunnan karttapalvelusta löydät muun muassa nähtävyyksien, museoiden ja palvelupisteiden sijainnit. Siirry karttapalveluun tästä.

HSL reittiopas:

HSL:n Reittiopas etsii sinulle nopeimman reitin joukkoliikenteellä kahden osoitteen välillä sekä kertoo aikataulut ja pysäkkien sijainnin.  Siirry reittioppaaseen tästä.

Sää Sipoossa:

Sipoon ajantasaiset säätiedot löydät esimerkiksi täältä (http://ilmatieteenlaitos.fi/saa/sipoo).

Lämpimintä Sipoossa on yleensä kesäkuukausina (kesäkuu, heinäkuu, elokuu). Ruska-aika Sipoossa on parhaimmillaan lokakuussa ja lumista maisemaa voi Sipoossa ihailla todennäköisimmin tammi-, helmi- ja maaliskuussa.

Ruokakaupat Sipoossa

Sipoossa on useita ruokakauppoja. Nikkilän keskustassa löydät ruokakaupat Kaskiniitynkujalta. Söderkullan keskustassa ruokakauppoja on Amiraalinkujalla ja Rautatiekujalla.

Esitteet

Rentoudu Sipoossa

Miltä kuulostaa ratsastusretki upeissa kartanomaisemissa, kierros golfia hyvin hoidetuilla täysmittaisilla radoilla tai virkistävä vene-elämys puhtaassa, kauniissa saaristossa. Lue lisää!

Monien mahdollisuuksien Sipoo

Tervetuloa Sipooseen asumaan, viettämään vapaa-aikaa tai yrittämään. Lue lisää mahdollisuuksista Sipoossa!

Ladattavat ja tulostettavat kartat

Matkailukartta Pohjois-Sipoo

Taskukokoon taiteltavasta matkailukartasta löydät kaikki tärkeimmät matkailukohteet Sipoossa ja lisätietoa niistä.

Matkailukartta Etelä-Sipoo

Taskukokoon taiteltavasta matkailukartasta löydät kaikki tärkeimmät matkailukohteet Sipoossa ja lisätietoa niistä.

Repäisykartta Nikkilä

Nikkilän repäisykartta on ote opaskartasta, johon on merkitty erilaisia kohteita Nikkilässä.

Repäisykartta Söderkulla

Söderkullan repäisykartta on ote opaskartasta, johon on merkitty erilaisia kohteita Söderkullasta.

Saaristokartta

Saaristokartta esittelee ja näyttää kartalla Sipoon satamat, kunnan ulkoilusaaret sekä muita saariston vierailukohteita ja palveluita. Tervetuloa Sipoon saaristoon!