100 syytä Sipoossa

13.08.2019 13:24

Sipoon saaristo

Tänä kesänä 100 syytä matkustaa Suomessa kampanja on ollut todella suosittu ja paljon sosiaalisessa mediassa esillä. Kampanja on kannustanut kotimaanmatkailuun. Kampanja on ollut paljon näkyvillä nettisivujensa kautta ja sosiaalisessa mediassa #100syytämatkaillasuomessa kautta.

Kunnan Instagram-tilillä oli vähän aikaa sitten Instagram kuvakisa, tai pikemminkin arvonta, jossa Sipoolaiset saivat mainita omia lempipaikkojaan Sipoossa. Sipoon pienten kylien maalaismaisemat ovat todellakin suosiossa kuvien perusteella. Hindsbyn ja Borgbyn kultaiset peltomaisemat miellyttävät, niin kuin vehreät metsät ja kukkivat tienvarretkin.


Kuvan on ottanut @e.m.kinen. Näytä tämä julkaisu Instagramissa. 

Kunta, jonka iskulause on "Avaa aamusi luontopolulla", on näköjään profiloitunut oikein, sillä yksi arvontaan osallistuneista kuvista oli napsautettu Nikkilän kuntopolulta.


Kuvan on ottanut @husetsavoia. Näytä tämä julkaisu Instagramissa.


Sipoon saaristo oli myös suosittu kohde, joka haluttiin jakaa muiden kanssa. Suomen saaristo, niin kuin Sipoon saaristokin, on kansainvälisesti aivan ainutlaatuinen. Harvassa paikassa on niin monimuotoinen ja vaihteleva saaristo kuin meillä täällä pohjolassa. Erityisesti mainittuna kohteena saaristossa oli Norrkullalandet. Norrkullalandetilla on kunnan virkistysalue ja sieltä löytyy paljon kivaa tekemistä. Norrkullalandetiin pääsee myös helposti Pörtö Linen yhteysaluksella kunnan virkistysalueelle nauttimaan kaikesta siitä, mitä saaristolla on antaa. Voit lukea lisää, siitä miten pääset saaristoon helposti, tästä


Kuvan on ottanut @katariinasuvitaival. Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Sipoon järvet ja uimarannat on erityisesti näin kesäaikaan eräänalisia Sipoon helmiä. Miten olisi kävely Grundträsketin vehreä rantapolkuapitkin vaikkapa lemmikin kanssa, tai aamupulahdus Taasjärven uimarantallta?


Kuvan on ottanut @tarjahelenakinnunen. Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Yksi yhtenäinen tekijä melkein jokaisessa arvontaan osallistuneessa kuvassa oli kasvillisuus ja luonnonläheisyys. Saaristossa, metsässä, työmatkalla tai takapihalla. Luonto ei koskaan ollut kaukana. Yksi Sipoon vahvuuksista on juuri tämä luonto ja se rauhallisuuden tunne jonka se tuo mukanaan. Eräs arvontaan osallistuneista pohti, miksi matkustaa kauas, kun on lähiluonto. 

Voit katsoa kaikki arvontaan osallistuneet kuvat Instagramista käyttäen #100syytäsipoossa.

Blogikirjoituksen on kirjoittanut Sipoon kunnan harjoittelija Mikaela Björkqvist elokuussa 2019.