Sipoonkorpi

09.11.2016 14:51

Picture: 303 words

Tämä kirjoitus on blogista Waifs and Strays, josta voit lukea myös monista muista kohteista Suomessa.

Mikä se on?

Sipoonkorpi on laaja kansallispuisto itään Helsingistä. Se tuntuu erilaiselta kuin monet suomalaiset metsät; loppumattomien, ja joskus yksitoikkoisten, puiden sijaan siellä on jatkuvasti muuttuma maisema, jossa metsä, jättimäiset kivenlohkareet, pellot, kalliot ja huiput vuorottelevat. 

Missä se on?

Itään Helsingistä, teiden E75 ja E18 välissä. Pääalkukohta vaellusreiteille on lännessä lähellä kyliä Sotunki/Nygård ja idässä Helgträsk.

Milloin?

Tämä on Suomi, joten vaikka voit mennä kansallispuistoon ympäri vuoden, ota mukaan lämpimiä vaatteita lokakuusta toukokuuhun ja varaudu lumeen talvikuukausina. Kansallispuiston länsipuolella on kauniit ja huolletut hiihtoladut.

Miksi?

Ensinnäkin, koska se on niin hauskaa. Siellä on nousuja, laskuja, kallioita, luolia, huippuja, pitkospuita, jyrkkää kiivettävää, kauniita taloja, tiheää metsää ja muinaista metsää, loistavat maisemat, laavuja sekä mystisiä vanhoja jäänteitä.

Toiseksi, koska verrattuna Nuuksioon, Sipoonkorpi on suhteellisen rauhallinen, mutta sinne on yhtä helppo mennä.

Kolmanneksi, se näyttää olevan täynnä kerättävää. Laavun lähellä näimme puolitusinaa ihmistä korit ja ämpärit täynnä sieniä.

Reitit

Kansallispuiston lounaispuolella on ihastuttava kiertoreitti, jonka varrella on kylttejä ja puut on merkitty tasaisin välein vihreäpunaisilla nauhoilla ja laatoilla.

Haastavampi vaihtoehto on aloitta Bakunkärristä sekä kävellä puiston läpi ja lopulta liittyä yllämainitulle reitille.

GPS on saatavilla molemmille reiteille tästä linkistä.

Päähiihtoreitti lähtee pohjoispuolelta, jos olosuhteet sallivat.

Saatavilla on karttoja, joissa vaellusreitit ja hiihtoreitit on merkitty selvästi. Tämä kartta on erinomainen. Tässä linkki.

Alun perin Isosta Britanniasta kotoisin oleva Henry tuli Suomeen hieman yli vuosi sitten ja on alkanut tutustua suomalaiseen luontoon ja Suomen vuodenaikoihin sekä kirjoittaa paikallisista aiheista, niin kuin hän teki aiemmin kotimaassaan ja Chilessä. Hän nauttii kaikista ulkoaktiviteeteistä, etenkin tutustumisesta erämaa-alueisiin.