Näe & Koe

Luontoelämyksiä

Sipoonkorpi

Sieni__sipoonkorvessa_suvi_suovaara_yp

Sipoonkorpi on kansallispuisto ja Suomen metsäisin metsä, joka tarjoaa korpien hämyä, mainioita sieni- ja marjamaastoja, somasti virtaavia jokia sekä lintujen laulua 24 kilometriä Helsingin keskustasta. Sipoonkorven reunamilla on kauniita kyliä polveilevien perinnemaisemien keskellä. Hiihdä, patikoi, pyöräile, kiipeile, etsi geokätköjä ja ennen kaikkea rentoudu korpimetsässä.

Sipoonkorpi sopii kaikenikäisille ympäri vuoden. Lyhyen reitin tarjoaa Ponun Perinnepostia-luontopolku, 1,4 km, joka kulkee läpi Byabäckenin rehevien metsien ja myös laitumien vieritse. Tosiretkeilijälle riittää vaellettavaa vaikka useammaksi päiväksi.

Sipoonkorpeen on helppo saapua autolla tai julkisella liikenteellä. Pysäköintialueita on esimerkiksi Sipoossa Länsitien varressa Källängen (Länsitie 152, Sipoo) ja Byabäcken (Länsitie 237, Sipoo). Ponun Perinnepostia -luontopolulle pääsee suoraan Byabäckenin jokilaakson pysäköintipaikalta.

Lue lisää Sipoonkorvesta, reiteistä ja saapumisesta Sipoonkorpeen www.luontoon.fi/sipoonkorpi

Sipoonkorpeen voi tutustua myös opastetuilla retkillä. Tarjolla on esimerkiksi kesäretkiä, sieniretkiä, mustikkaretkiä, linturetkiä ja maastopyöräilyä sekä maastoruokailua. Opastetuista retkistä lisää täällä https://visitsipoonkorpi.johku.com/

Voit myös yhdistää Sipoonkorven retken ja tutustumisen Porvoon vanhaan kaupunkiin opastetulla retkellä. Varaa itsellesi retki Cozy Nosey Toursilla, joka vie sinut Helsingistä Sipoonkorven kansallispuiston kautta historialliseen ja pittoreskiin Vanhaan Porvooseen, jonka jälkeen on mahdollisuus saunaan ja uimiseen raikkaassa järvessä päivän päätteeksi. http://cozynoseytours.com

Kuvat: Suvi Suovaara